Goede doelen voor dieren

Helaas heeft niet ieder dier het zo goed als dieren die ondergebracht zijn bij echte dierenliefhebbers en vooral in het buitenland zien we vaak dieren terug die ontzettend slecht behandeld zijn geworden. De reclames die gemaakt worden voor deze goede doelen laten de werkelijkheid zien die wij mensen vaak niet willen geloven maar daardoor zijn ze wel ontzettend effectief om nieuwe donateurs te werven.

WSPA

WSPA is een goed doel dat zich richt op vele verschillende dieren in voornamelijk het buitenland maar ook hier in Nederland. Zo zijn zij momenteel hard aan het werken om het afmaken van zwerfhonden tegen te gaan. Ook zie je vaak beren in gevangenschap met kettingen zijn ze vastgemaakt en moeten als entertainment dienen voor toeristen. Vaak zijn de kettingen zwaar of vastgemaakt aan de neus en krijgen de beren weinig zorg en voedsel waardoor ze vaak door uitputting om het leven komen, ook hier maakt WSPA zich daarom sterk.
Dierenleed zie je ook vaak wanneer er natuurrampen hebben plaatsgevonden, de leden van WSPA gaan deze locaties af om de dieren daar te helpen want vaak zijn zij hun familie kwijt of hebben ze ernstige wonden of ander letsel opgelopen. Maar niet alleen in het buitenland maakt WSPA zich sterk, ze zijn in Nederland vooral bezig om de veehouderij zo diervriendelijk te laten verlopen, dus geen kleine stallen maar grote weides waar de vee dieren lekker in kunnen  grazen.

Wakker dier

Wakker dier richt zich voornamelijk op de dieren in de vee industrie, deze strijd is al jarenlang aan de orde want de dieren die in de vee industrie leven kunnen niet echt leven. De vele kippen, varkens, schapen en koeien leven op een kleine oppervlakte met wel duizenden bij elkaar. Ze hebben amper ruimte om te lopen en zullen nooit het daglicht zien. Het voedsel dat ze krijgen is vaak van slechte kwaliteit dat ze sneller groot en dik maken zodat ze sneller geslacht kunnen worden waarna ze voor een klein prijsje de winkel uitvliegen. Wakker dier maakt zich er sterk voor dat deze rotzooi uit de winkels verdwijnt en dat er biologisch vlees in de winkels verschijnt waarvan mensen kunnen weten dat deze dieren een goed en volwaardig leven hebben gehad.

Nog vele andere

Goede doelen voor dieren zijn alleen de twee bovenstaande goede doelen maar er bestaan nog vele andere goede doelen die dieren in nood graag willen helpen. Kijk zelf voor de organisatie die jij wilt helpen en doneer een klein bedrag om de wereld weer een klein beetje diervriendelijker te maken.

Goede doelen kaartje

Mensen zetten zich in voor dieren

Er bestaan veel goede doelen welke dieren op nummer een hebben staan. Dit is waarschijnlijk omdat dieren wel voor zichzelf op kunnen komen door in de aanval te gaan, maar ze kunnen niet praten. Dus voor zic

Lees meer...