Raadpleeg de dieren hulplijn

Je kunt het misschien niet geloven maar ook in Nederland hebben nog veel dieren te leiden, we zien dan niet vaak zwerfkatten of honden maar de dieren worden vaak verwaarloosd binnenshuis of worden zonder pardon op straat gezet. Wanneer je dan zo'n dier ziet kun je eenvoud en snel de dierenambulance bellen, die jou graag te woord zullen staan.

Dierenasiel

Wanneer u een dier heeft gevonden of zelf afstand wilt doen van uw dier kunt u het beste altijd het dierenasiel bellen, zij zijn ook vaak in bezit van een auto en zullen het dier dan voor u overnemen en ervoor proberen te zorgen dat deze dieren een nieuw onderkomen zullen krijgen. De verzorging binnen zo'n dierenasiel gaat vaak in combinatie met een dierenarts want vele dieren die binnenkomen hebben niet alleen voedsel nodig maar ook medische zorg.

Stichting Dierenlot

Stichting Dierenlot ben je misschien al eens tegengekomen op de televisie, het is een ontzettend goede stichting die er al voor heeft gezorgd dat er nu zo'n 20 dierenambulances rondrijden en zo'n 30 kleinere auto's waarin ook genoeg faciliteiten aanwezig zijn voor de verzorging van dieren. De grote ambulances worden gebruikt wanneer er direct hulp nodig is en de kleinere auto's worden gebruikt om dieren te verplaatsen, medicijnen ophalen en voor kleinere afstanden af te leggen. Het initiatief loopt al een aantal jaren en heeft al vele dieren kunnen helpen en als de donaties door blijven lopen zal deze hulp zich alleen maar uitbreiden.

Voor ieder dier

Een dierenhulp lijn kun je voor bijna alle dieren bellen, dus niet alleen de katten en honden zijn hier van toepassing maar ook wanneer het gaat om konijnen, schapen, paarden en ga zo maar door. Een goed onderkomen voor een dier begint altijd bij jezelf, ga niet impulsief een huisdier nemen wanneer je hier de verzorging niet voor kunt realiseren want een huisdier is niet iets wat maar een jaartje meegaat maar hebben lange levensverwachtingen en al die tijd hebben ze voedsel en andere verzorging nodig. Veel mensen nemen een huisdier in een impulsieve bui waarna het dier na een periode van tijd zonder pardon op straat wordt gezet of bij een dierenasiel neergezet wordt terwijl dit niet nodig hoeft te zijn!

Vermiste dieren

Vermiste en gevonden dieren

Helaas kan een huisdier niet praten en kunnen ze soms de weg kwijt raken. De vermissing van een huisdier gebeurt bijna dagelijks en het vinden van jouw huisdier is dan ook niet zomaar een zoektocht. Het zijn voor

Lees meer...