Een geweldige ervaring

Het is een droom van velen en staat dan ook op veel bucket lists: zwemmen met dolfijnen. Dolfijnen zijn intelligente en gevoelige dieren, dus zwemmen met deze geweldige beesten wordt veelal als rustgevend en helend ervaren. Deze dieren leven nog op veel plaatsen in het wild, en dat is natuurlijk de beste manier om de kracht van deze zoogdieren te ontdekken.

Curacao

In curacao is het mogelijk om de vriendelijkheid en de glimlach van dolfijnen te ontdekken. Ze zijn gek op mensen, en dat zul je merken. Het is zelfs mogelijk om een cursus tot dolfijntrainer te doen, waar je ook daadwerkelijk commando's leert uitdelen en het beestje zult verzorgen en voeren. Een ware ervaring. Andere verre bestemmingen waar het mogelijk is om met dolfijnen te zwemmen zijn onder andere Florida, Indonesië, Cuba en Mexico.

Dichterbij huis: Egypte

Ook in Egypte kun je tegenwoordig met wilde dolfijnen zwemmen. Dit is lekker dicht bij huis, want het is amper vier uurtjes vliegen. In de schitterende en zonnige omgeving van Hurghada kun je naar hartenlust duiken, snorkelen en zwemmen. Ook kun je excursies ondernemen waar je dolfijnen in het wild kunt spotten. Ook in Portugal en Kroatië loop je de kans om dolfijnen te spotten, en misschien zelfs een duik met deze beesten te wagen.

Cruisevakantie en dolfijnen zwemmen

Wanneer je extra luxe op vakantie wil, dan is een cruise vakantie aan te raden. Doordat je van locatie naar locatie vaart, zul je de dolfijnen ook in de ongerepte natuur tegenkomen. Dit maakt het vervolgens extra speciaal om later samen met deze geweldige en intelligente beesten te zwemmen of duiken. Cruises zijn te boeken naar allerlei bestemmingen waar deze dieren te vinden zijn. Zo kun je het Caribisch gebied bezoeken, maar bijvoorbeeld ook Indonesië of Mexico. Tip van ons: Cruisevakantiesonline voor het boeken van een cruise van Ziezo vakanties voor het uitzoeken en boeken van een cruise.