Vermiste en gevonden dieren

Helaas kan een huisdier niet praten en kunnen ze soms de weg kwijt raken. De vermissing van een huisdier gebeurt bijna dagelijks en het vinden van jouw huisdier is dan ook niet zomaar een zoektocht. Het zijn voornamelijk katten die soms niet meer terugkeren naar huis want zij lopen gewoon vrij rond over straat in tegenstelling tot honden die vaak met een riem uitgelaten worden waardoor de kans op verdwalen of weglopen kleiner is.

Zoeken en vinden op verschillende manieren

Social media is tegenwoordig is goed middel om jouw huisdier weer terug te vinden, zo komen veel mensen die bij jou in de buurt wonen te weten dat jouw dier zoek is, hoe meer ogen uitkijken naar jouw vermiste huisdier hoe meer kans dat iemand hem/haar tegenkomt. Een ander handige maar ouderwetse methode is om flyers op te hangen en uit te delen in jouw buurt met een foto erop en het telefoonnummer zodat er direct gebeld kan worden wanneer het dier gezien is. Via internet is er ook een handige website speciaal ingericht voor het vinden van jouw huisdier, deze website heet Amivedi.nl. Op deze website vul je eenvoudig de zoekopdrachten in zodat je geavanceerder zoekt, op deze website kun je jouw vermiste huisdier invoeren maar ook gevonden huisdieren kunnen erop gezet worden. Wanneer jouw huisdier al langer vermist is is het ook een optie om een kijkje te gaan nemen bij een asiel bij jou in de buurt want wie weet heeft iemand hem/haar daar wel naartoe gebracht, vele asielen hebben een eigen website met de dieren erop en een telefoontje is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Chippen

Je hoort het steeds vaker tegenwoordig, je hond of kat laten chippen. Er wordt tijdens dat chippen een klein chipje onder de huid van jouw huisdier geplaatst met allerlei belangrijke gegevens. Wanneer jouw huisdier zoek raakt en bij een dierenasiel afgeleverd wordt dan kan er met behulp van een chipreader de chip gedetecteerd worden waarna jij als eigenaar direct een belletje kunt verwachten. Het is helaas niet zo dat deze chip een soort van GPS bij zich draagt zodat je erachter komt waar het huisdier zich bevind. Wie weet zijn dit wel innovaties voor de toekomst.